DUURZAAMBOUWEN?!
Dat komtniet vanzelf DSG heeft samen met partners een goed doordachteduurzaamheidsstrategie uitgewerkt.

Samen bouwen aan beter. Dat is waar DSG voor staat. Met drie formules staat DSG midden in de bouwketen en hebben wij een mooie positie om de transitie naar een duurzame en circulaire bouwsector te versnellen. Dat doen wij samen met onze leveranciers en partners maar vooral voor onze klanten. Op deze pagina lees je welke keuzes wij gemaakt hebben in onze duurzaamheidsstrategie in de periode 2021 tot 2026.

Hoe gaan we te werk

Om de juiste keuzes te maken en prioriteiten te stellen hebben we de behoeftes en verwachtingen van onze medewerkers en externe stakeholders op duurzaamheid bij DSG in kaart gebracht. Klanten, medewerkers, leveranciers, partners, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties hebben hun input gegeven. In totaal hebben 132 stakeholders uit een lijst van 22 maatschappelijke thema’s aangegeven welke zij voor DSG het meest relevant vinden. De uitkomst is een zogenaamde materialiteitsmatrix. Deze maakt duidelijk wat voor DSG de materiële onderwerpen zijn. Oftewel de meest relevante onderwerpen waar DSG impact kan maken op de assen people, planet & profit.

De materiële thema’s van DSG zijn

Diversiteit & Inclusie

Circulariteit

Duurzame materialen & producten

CO2-footprint berekening & reductie

Verspilling

Medewerkersbetrokkenheid & ontwikkeling

Duurzame waardeketen

Transport

Gezondheid & veiligheid van medewerkers

Duurzaamheidsbeleid DSG

Bij DSG zetten wij in op onderstaande drie pijlers die samen ons duurzaamheidsbeleid vormen. Hieronder zie je hoe de materiële thema’s onder de pijlers zijn verdeeld.

Assortiment

Circulariteit

Duurzame materialen & producten

Duurzame waardeketen

Verspilling

Klimaat

Transport

CO2-footprint berekening & reductie

Medewerkers

Medewerkersbetrokkenheid & ontwikkeling

Gezondheid & veiligheid van medewerkers

Diversiteit & inclusie

Governance

De duurzame ambities van DSG zijn diep verankerd in de algemene bedrijfsstrategie. Daarbij hoort een governance structuur die ervoor zorgt dat de gestelde ambities de juiste aandacht en resources krijgt en dat er met regelmaat gerapporteerd wordt over de voortgang. Wat DSG als familiebedrijf onderscheidend maakt is dat zorg voor mens, milieu en maatschappij al lange tijd in de familie statuten zijn vastgelegd. Bekijk welke governance structuur ervoor zorgt dat duurzaamheid goed geborgd is in de DSG organisatie.

Gedragscode voor Zakelijke Partners

Behalve de verduurzaming van onze eigen bedrijfsvoering, nemen we ook verantwoordelijkheid voor onze impact in de waardeketen door te werken met een Gedragscode Zakelijke Partners. Met de gedragscode voor zakelijke partners willen we ethische, sociale en milieunormen waarborgen in de toeleveringsketen. Deze code bevordert transparantie, verantwoordelijkheid en duurzaamheid door duidelijke verwachtingen te stellen aan leveranciers. Zo krijgen we steeds meer zicht op wie onze échte duurzame partners zijn. 

Stakeholderdialoog

Met het in kaart brengen van de materiële thema's en het opstellen van scherpe ambities naar 2026 laat DSG duidelijk zien welke keuzes we maken en welke prioriteiten we stellen. Daarbij willen wij de ogen niet sluiten voor maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn in de context van DSG. Daarom blijven wij graag in gesprek met onze belangrijkste stakeholders. Zo zullen wij halverwege de strategieperiode de materialiteitsmatrix opnieuw laten opstellen en blijven we in de tussentijd in gesprek met klanten, leveranciers en andere strategische partners. DSG rapporteert in het jaarverslag welke stakeholderdialoogsessies hebben plaatsgevonden.

Nog vragen? Neem contact met ons op.

Roel Laban
Programmamanager Duurzaamheid

duurzaamheid@dsgdiensten.nl