DSG presenteert eerste maatschappelijk jaarverslag vóór CSRD-wetgeving

Op 1 mei 2024 verschijnt het eerste maatschappelijk jaarverslag van DSG. Vanaf boekjaar 2025 geldt voor DSG de Corporate Sustainability Reporting Directive: de verplichting om een ESG-rapportage te maken. DSG heeft op vrijwillige basis nu al deze maatschappelijk jaarrapportage gemaakt.   

De formules van DSG bouwen elke dag aan een duurzamer assortiment en bedrijfsvoering. Samen met klanten, partners en collega’s willen we de transitie naar een duurzame en circulaire bouwsector helpen versnellen. Sinds 2021 spannen we ons in om impact te maken op het gebied van duurzaamheid met onze duurzaamheidsstrategie. Met ons maatschappelijk jaarverslag laten we zien wat we bereikt hebben in die periode. We vinden het belangrijk om transparant te zijn over onze bedrijfsvoering en onze waardeketens en hopen onze klanten, leveranciers en partners ook te inspireren. Verandering in de keten doe je immers samen.  

DSG impact in cijfers in 2023

Open over duurzame thema’s  

In het maatschappelijk jaarverslag geven we openheid over onder andere het besturingsmodel, de materialiteitsanalyse en prestaties op het gebied van onze pijlers assortiment, klimaat en medewerkers. We zijn trots op onze voortgang in zero emissie transport met 6 elektrische vrachtwagens en het feit dat DSG over 2022 niet alleen de CO2-voetafdruk heeft berekend over Scope 1 en 2, maar nu ook de emissie in Scope 3 in kaart heeft gebracht.

Het maatschappelijk jaarverslag is een van de middelen waarmee DSG zich committeert om stakeholders te blijven informeren over de voortgang van de duurzame doelstellingen van de organisatie.  

Volgende
Volgende

Jaarbericht 2023