T: 030 - 280 82 80 | info@destihogroep.nl

Senior Business Intelligence Developer - Nieuwegein - fulltime 

 

Met meer dan 1000 medewerkers, is DSG de drijvende kracht achter succesvolle groothandels voor professionele bouwers. Met de formules Stiho, Giebels, Baars & Bloemhoff, Qoqon en Bouwmaat bedienen wij verschillende doelgroepen met materialen, gereedschappen, diensten, advies en inspiratie. Kortom een stoer en ook heel Nederlands bedrijf. 

Ambitie
Onze ambitie is digital first te zijn. Dat betekent data gedreven denken, sturen en hier ook daadwerkelijk invulling aan te geven door vooruitstrevend te zijn. Wij zijn net onderweg met twee grote dataprojecten binnen ons BI transformatieproces:

  • Het vervangen van onze huidige SAP Business Objects door een nieuwe BI tool

  • Het implementeren van Enterprise Performance Management, EPM, tool voor financiële consolidatie, reporting, forecasting en budgeting.

Beide projecten zitten in de selectiefase, waarna een implementatieplan wordt opgesteld. Je komt binnen op het moment wij nog moeten implementeren. In beide gevallen worden het twee tools die onderscheidend zijn in de markt en waarmee de organisatie voorop gaat lopen in data gedreven werken. Uiteindelijk werken wij toe naar een BI competence center met op termijn diverse informatie- en datarollen.

Bij dit transformatieproject maken een verse start met een nieuw datawarehouse. Je bent als BI Developer verantwoordelijk voor de ontwikkelkant van BI in de organisatie en speelt een belangrijke rol DSG breed. Wij hebben jouw technische kennis hierbij nodig. Samen met je BI collega’s zorg je naast het project dat de BI-applicaties en informatie doorlopend beschikbaar zijn, aangesloten blijven op de nodige bronnen en dat de output aansluit aan de wensen vanuit de business. Daarnaast zoek je naar kansen en optimalisaties in BI en adviseer je de DSG hoe BI beter ingezet kan worden om als bedrijf nog beter te worden.

Onze droomkandidaat
Je hebt uiteraard passie voor data en houdt ervan om complexe data om te zetten naar relevante informatie. Je bent op zoek naar een uitdagende technische functie waarbij jij de organisatie ook echt verder helpt. Je wil het verschil maken en spart graag met je naaste collega’s over optimalisaties en innovaties. Concreet houdt dit in dat jij de ontwikkelaar bent binnen het BI-team. Als ontwikkelaar maak je informatie toegankelijk voor de BI-stakeholders via het datawarehouse en ETL-processen. Je draagt binnen de BI stack zorg voor de ontsluiting, transformatie en beschikbaarstelling van data en informatie. Je zorgt voor een optimale BI-architectuur. Je beheert en bewaakt vanuit jouw technische expertise het gebruik van databases, dataopslag en ETL-transformaties.


Hoe ziet je werkweek eruit
Op maandag start je meestal vanaf kantoor samen met je drie BI-collega’s met het bespreken van elkaars weekend, gevolgd door de dagelijkse stand-up. Je werkt samen met het BI-team volgens de SCRUM methode met sprints. Na de stand-up begin je op je geplande (project)activiteiten. Wij wisselen thuis werken en op kantoor met elkaar af. Afhankelijk van de situatie zien we elkaar dus wekelijks op kantoor in Nieuwegein. Bij DSG hebben wij een e-commerce team van 11 professionals en een IT-team van 14 professionals die nauw met elkaar samenwerken. Het e-commerce team kent een onderverdeling van scrumteam, data analisten, marketeers en een product owner onder leiding van een manager E-commerce Development. Het IT-team wordt aangestuurd door de IT-manager en kent een onderverdeling van BI, Applicatiebeheer, Projecten en Servicedesk & Systeembeheer. Je kunt bij ons echt het verschil maken als BI ontwikkelaar.

 

Je kennis en ervaring

  • Aantoonbaar trackrecord als medior BI ontwikkelaar met talent of als senior BI ontwikkelaar

  • Je beschikt over hbo+ werk- en denkniveau

  • Je hebt kennis en ervaring met datawarehouse concepten en principes als dimensioneel modelleren

  • Je hebt ervaring met het ontwerpen, bouwen, implementeren en optimaliseren van ETL/DWH/kubussen

  • Je hebt diepgaande kennis van SQL en weet je weg te vinden

  • Je hebt een kritisch/ realistische blik en weet een ander te overtuigen.

 

Tot slot ben je proactief en zet je je in voor het team en de organisatie. Je bent analytisch, accuraat en hebt een passie voor data. Je bent resultaatgericht en je wilt graag de interne klant voorzien van nieuwe inzichten met een hoge kwaliteit. Je bent goed in staat te sparren met naaste collega’s over BI vraagstukken en weet het beste advies te geven voor de organisatie. Je weet jezelf schriftelijk en mondeling in het Nederlands en Engels goed te verwoorden. Je kunt goed samenwerken, bent stressbestendig en weet je plek te vinden in ons ambitieuze familiebedrijf.

 

DSG-aanbod
Je kunt het verschil maken in je eigen professie en dit uitdragen. Je komt terecht bij een gezellig, ambitieus en gezond familiebedrijf waar je alle ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. Wij besteden hier gericht aandacht aan in tijd en geld. Samen succes boeken, zo zijn wij winnaar Intershop B2B shopping award 2019 geworden. Elkaar helpen als het even tegen zit en oog hebben voor balans werk en privé is waar je in terecht komt. Je hebt naast je 25 vakantie dagen ook 12 extra (ADV) dagen. Alle werknemers zijn aandeelhouders, jij dus ook. Ook is je salaris prima in orde, hebben wij een goed fietsenplan, personeelspas voor korting bij al onze vestigingen en kun je meegaan met onze bouwreizen die wij jaarlijks organiseren met Habitat for Humanity. Tot slot kun je ook in deze baan goed vanuit huis werken en uiteraard is dit nu ook zeker het geval door Corona.

Geïnteresseerd? Dan kun je dit doornemen met Michael van Leeuwen via 0624203377, zowel overdag als in de avond of mail naar mleeuwen2@dsgdiensten.nl

Top