T: 030 - 280 82 80 | info@destihogroep.nl

Vacature DSG Senior én junior Recruiter

 

Intro DSG
Met meer dan 1000 medewerkers, is DSG de drijvende kracht achter succesvolle groothandels voor professionele bouwers. Met de formules Stiho, Giebels, Baars & Bloemhoff, Qoqon en Bouwmaat bedienen wij verschillende doelgroepen met materialen, gereedschappen, diensten, advies en inspiratie.

Kortom een stoer en ook heel Nederlands bedrijf. Meer informatie kun je lezen via https://dsg.eu.

 

Ambitie
Onze ambitie is het zijn van de beste werkgever binnen de groothandel. Dit is binnen de directie benoemd als 1 van onze 5 strategische pijlers. Om dit voor elkaar te krijgen zijn wij bezig de centrale HR-dienstverlening verder te professionaliseren. Dit jaar zijn er 2 recruiter/L&D specialisten gestart en hebben wij ter vervanging en versterking 2 nieuwe collega’s nodig: een senior en junior recruiter, 32-40 uur per week.

 

Onze droom kandidaten
Je bent een geboren verkenner, nieuwgierig en trefzeker. De junior wil het recruitmentvak heel graag leren en zich ontwikkelen naar een full-service recruiter. Je bent in staat zelfstandig recruitment op te pakken en laat jezelf niet snel gek maken. De senior recruiter doet dit al een jaar of 3 tot 5 met plezier en succes en is toe aan zowel verbreding als verdieping. Beiden willen onboarden bij ons ambitieuze en succesvolle recruitmentteam waar veel ruimte is voor eigen succes, teamprestaties, ontplooiing en plezier.

 

Concreet
Als recruiter voer je vanuit DSG uitdagende wervings- en selectieopdrachten uit in nauwe samenwerking met de diverse formules binnen DSG. Het ene moment ga je aan de slag bij een complexe recruitment projecten, terwijl je het volgende moment mee werkt aan onze recruitment strategie. Je richt je op het inrichten, verbeteren en bewaken van recruitmentprocessen, het vertalen van uitkomsten naar prestatie indicatoren en je bedenkt vooruitstrevende manieren voor het werven van de beste mensen voor DSG. Uiteraard match je de vacatures. Dit doe je niet alleen want je werkt nauw samen met de collega’s recruiters, L&D specialisten, M&O support en M&O specialisten, onder leiding van de M&O manager, 20 professionals. De senior recruiter gaat gelijk op met de junior recruiter en sparren dagelijks met elkaar. Deels werkt de junior ondersteunend en deels onder eigen verantwoordelijkheid voor onze instroom van nieuwe medewerkers. Beiden werken nauw samen met de L&D specialisten voor de doorstroom van onze medewerkers en met de M&O collega’s voor wat betreft de uitstroom van medewerkers. In beide fasen ontstaan er vacatures. Hierdoor ben je in staat de recruitmentbehoefte van de business tijdig te signaleren en te matchen. Tot slot weet jij jezelf schriftelijk en mondeling in het Nederlands goed te verwoorden. Je kan goed samenwerken, hebt je eigen inbreng en weet je plek te vinden in ons ambitieuze familiebedrijf.

 

DSG werkveld
Jouw bevlogenheid, positieve energie en goed humeur voegen veel toe aan deze omgeving.  Wij kunnen ons het beste als volgt omschrijven: ontwikkel- en targetgericht, professioneel, sociaal en wendbaar. Je werkgebied is van Zuid-Holland via Noord-Holland naar het midden van het land uitkomend in het Oosten. Op ons hoofdkantoor in Nieuwegein staat je flexwerkplek. Je kunt ook uitstekend vanuit je thuiswerkplek werken.

 

Bagage

  • Afgeronde HBO of WO opleiding in bijvoorbeeld HR of (arbeids- en organisatie) Psychologie

  • Zeker 4 jaar ervaring als corporate- en/of bureau recruiter plus werkervaring elders van minimaal 2 jaar voor de senior recruiter. De junior recruiter heeft 1 jaar stage/werkervaring in een dienstverlenende functie, zoals binnen HR/Recruitment, search en/of werkervaring binnen de horeca, reiswereld, bouwmarkten, etc

  • Ervaring met en zin in projecten en recruitmenthectiek van het moment: iedere dag anders vind jij heerlijk

  • Resultaatgericht, bevlogen, flexibel, lef, vernieuwende blik, proactieve houding en doelgerichtheid

  • Een hoge mate van energie en de ambitie om hard te werken aan jouw recruitment carrière.

 

DSG-aanbod
Je kunt het verschil maken in je eigen professie en dit uitdragen binnen onze organisatie. Je komt terecht bij een ambitieus, financieel gezond en informeel familiebedrijf waar je alle ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. Wij besteden hier gericht aandacht aan in tijd en geld. Samen boeken wij succes; zo zijn wij winnaar van de Intershop B2B shopping award 2019. We helpen elkaar als het even tegen zit en hebben in lijn met onze Beste Werkgever strategie oog voor de balans tussen werk en privé. Je hebt naast 25 vakantie dagen ook 12 extra (ADV) dagen. Alle werknemers zijn aandeelhouders, jij dus ook. Ook is je salaris prima in orde, hebben wij een fietsenplan, personeelspas voor korting bij al onze vestigingen en kun je meegaan met onze bouwreizen die wij jaarlijks organiseren met Habitat for Humanity. Tot slot is fulltime recruiter bij ons een mobiele functie, waardoor je gebruik kunt maken van onze mobiliteitsregeling: een onkostenvergoeding of een lease-auto.

 

Geïnteresseerd? Dan kun je dit laten blijken bij Michael van Leeuwen via 0624203377, zowel overdag als in de avond, of mail naar mleeuwen2@dsgdiensten.nl

 

Als lerende organisatie staan wij altijd open voor feedback, mocht je feedback hebben naar aanleiding van deze vacature of voor DSG als organisatie horen we dit graag. Ook Diversiteit en Inclusie staan hoog op onze agenda, tips en tops zijn zeker welkom!

 

Top