T: 030 - 280 82 80 | info@destihogroep.nl

Gered gereedschap

Stichting Gered Gereedschap is een landelijke vrijwilligersorganisatie die gereedschap inzamelt, opknapt en op aanvraag verstuurt naar ontwikkelingsprojecten. Op veel plaatsen in de wereld is het niet makkelijk om aan gereedschap te komen. Of je nu stoelen maakt, kleding naait of huizen bouwt; goed gereedschap is een eerste vereiste om er ook daadwerkelijk je brood mee te kunnen verdienen.

In veel landen moet gereedschap geïmporteerd worden. Dat maakt de aanschaf van gereedschap tot een kostbare zaak. En lastig, want veel geld is er vaak niet. Tegelijkertijd wordt er in Nederland veel overcompleet gereedschap weggegooid. Stichting Gered Gereedschap brengt vraag en aanbod bij elkaar, door overcompleet gereedschap in Nederland in te zamelen, op te knappen en aan te bieden aan kleinschalige organisaties in ontwikkelingslanden. Voordat het gereedschap wordt opgeknapt, selecteert de Stichting alles wat aan materiaal binnenkomt. Zodat we er zeker van zijn dat er alleen kwalitatief goed gereedschap het land verlaat.

Lever gereedschap in bij de vestigingen van Stiho, Bouwmaat en Baars & Bloemhoff dan wordt (na eventueel opknappen) hier weer een mooie bestemming voor gezocht.

Lopende projecten
Gerealiseerde projecten
Jij en Gered Gereedschap
UGANDA
De Stiho Groep steunt samen met Gered Gereedschap beroepsonderwijs in Uganda. Zij zijn een samenwerking aangegaan en de associatie wil de kwaliteit van het beroepsonderwijs in Uganda verbeteren en ervoor zorgen dat het vakonderwijs beter aansluit op de arbeidsmarkt.

Momenteel zijn er in geheel Uganda zo'n 270 scholen bij UGAPRIVI aangesloten. De meeste daarvan kampen met een groot gebrek aan gereedschap. Gered Gereedschap is, dankzij De Stiho Groep, nu in staat om de komende drie jaar een groot aantal scholen verspreid over heel Uganda van gereedschap te voorzien.

Werk in uitvoering.

Ben je enthousiast geworden en wil je graag een bijdrage leveren aan Gered Gereedschap neem dan contact op met Rogier Reijnen: 038-4258504 of stuur een email naar geredgereedschap@destihogroep.nl.

- Website Gered Gereedschap

 

Top