T: 030 - 280 82 80 | info@destihogroep.nl

De Stiho Groep 95 jaar

 

Help jij ook mee aan ons goede doel dit jaar?

Dit jaar bestaat Stiho 95 jaar. Reden voor een feestje! Daarom maken we onze klanten blij met mooie cadeaus én zetten we ons ook dit jaar in voor Habitat for Humanity. Want we voelen ons pas écht jarig als we mensen helpen die het hard nodig hebben. Help je mee?

 

Doneer nu

Al 20 jaar organiseren we samen met Habitat for Humanity elk jaar 1 tot 2 Bouwreizen met klanten, leveranciers en DSG medewerkers. In jubileumjaren pakken we dit zelfs groter aan, met meerdere Bouwreizen naar meerdere Habitat projecten. Samen bouwen we aan een betere leefwereld voor families in ontwikkelingslanden. Een bijzondere en onvergetelijke belevenis.

Help mensen in Oeganda aan een opleiding

Door de coronamaatregelen zit een Bouwreis er dit jaar niet in. Tóch dragen we ook dit jaar ons steentje bij – op afstand. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! 
Samen met Habitat for Humanity willen we ervoor zorgen dat jonge mannen en vrouwen in Oeganda opgeleid kunnen worden tot heuse vaklieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan timmerman of meubelmaker. Met deze kennis kunnen zij bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en voor hun omgeving.

Huizen, drinkwater én kennis

Met de opbrengst van de donaties worden er in Oeganda ook huizen gebouwd met lokale vaklieden, voor gezinnen die nu geen veilig dak boven hun hoofd hebben. Ook helpt Habitat andere gezinnen in het dorp. Zij krijgen schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen binnen handbereik. Ook leert Habitat deze mensen over onder andere malaria, hiv en aids, schoon (drink)water en hygiëne, seksuele voorlichting en erfopvolging en erfrecht. Dit alles vergroot de veerkracht van deze gezinnen en gemeenschappen.

4 maanden, 23 Stiho vestigingen

De 23 Stiho-vestigingen met hun netwerken en Habitat zetten de komende 4 maanden diverse lokale en landelijke acties in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit project. Uiteraard worden eigen initiatieven ook zeer gewaardeerd!

Help je mee? Doneer nu! 

Op donderdag 1 juli maken we via een livestream bekend wat de eindstand is van alle donaties en zoeken we contact met Habitat for Humanity in Oeganda.

Over Habitat

Habitat for Humanity is een internationale non-profit organisatie die bouwt aan een wereld waarin iedereen een veilig (t)huis heeft. Wereldwijd hielp Habitat sinds haar oprichting in 1976 al meer dan 35 miljoen mensen aan een thuis en een toekomst. Habitat is actief in meer dan 70 landen over de hele wereld. Vanuit Nederland steunen zij een breed scala aan projecten: van nieuwbouw en renovatie tot speciale projecten zoals in Oeganda voor weeskinderen, of noodhulp en wederopbouw na een natuurramp en projecten gericht op innovatief en duurzaam bouwen.

Over Habitat Oeganda

Habitat werkt al sinds 1982 in Oeganda met kwetsbare families en heeft al 40.000 families geholpen. Er leven in Oeganda circa 22 miljoen mensen in armoede, waar een veilige leefomgeving geen vanzelfsprekendheid is.

Een project voor de meest kwetsbare

In dit project ondersteunt Habitat kwetsbare gezinnen – met weeskinderen bijvoorbeeld of een grootouder aan het hoofd. Gezinnen die door omstandigheden zelf niet in staat zijn om voor een goede en veilige leefomgeving te zorgen. Zij kunnen een steuntje in de rug goed gebruiken! Met de bouw van een huis en sanitaire voorzieningen krijgen deze families de veiligheid die ze missen. Daarnaast biedt Habitat jongeren een vakopleiding – als timmerman of kleermaker bijvoorbeeld – en ondersteunt bij het opzetten van een bedrijfje. Zo bouwen zij zelfstandig een beter bestaan op vanuit de veilige basis van hun huis en leveren zij een positieve bijdrage aan de gemeenschap

De jeugd heeft de toekomst

Voor dit doel werkt Habitat for Humanity samen met het Pioneer Technial instute. Dit is een gerenommeerd trainingsinstituut in Oeganda dat naast meerjarige opleidingen ook korte beroepstrainingen aanbiedt. Zo kunnen jongeren vanaf 14 jaar in een periode van 3 tot 9 maanden een vak leren. Deze korte beroepsopleidingen hebben geen toelatingseisen en staan open voor iedereen ouder dan 14 jaar: mannen en vrouwen, geletterden, semi-geletterden en analfabeten. Kortom, ze staan open voor iedereen die leergierig is en praktische vaardigheden wil opdoen voor een beroep of de handel.
Vele jongeren werden er, met hulp van Habitat, al opgeleid met een intensieve training van 4 maanden intern op het trainingscentrum. Habitat helpt met deze vakopleidingen niet alleen jongeren in een Habitat huis. Alle gezinnen in de gemeenschappen waar zij bouwen komen in aanmerking. Zo worden zo veel mogelijk gezinnen geholpen aan een duurzame toekomst.

 

Top