T: 030 - 280 82 80 | info@destihogroep.nl

200 Bouwhelden laten spoor achter in Cambodja

In mei en juni gingen ruim tweehonderd klanten, leveranciers en medewerkers van De Stiho Groep naar Cambodja om daar samen met non-profitorganisatie Habitat for Humanity huizen te renoveren en te bouwen voor de allerarmste gezinnen in Cambodja. Naast dat er fysiek gebouwd is hebben deze 200 Bouwhelden een geweldig bedrag van    € 161.654 is binnengehaald. Dit bedrag zorgt ervoor dat ook na ons vertrek er actief huizen kunnen worden gebouwd voor gezinnen die het heel hard nodig hebben.

20 huizen en 14 toiletten
In vier weken tijd hebben 200 klanten, leveranciers en medewerkers van De Stiho Groep 20 huizen gebouwd en gerenoveerd en maar liefst 14 nieuwe toiletten gebouwd. Voor de gezinnen betekent dit weer een toekomst met een veilig huis. Een geweldige prestatie. Of zoals deelnemer Karel de Kriek omschrijft: “Unieke fantastische belevenis die een onuitwisbaar waardevolle indruk op mij heeft gemaakt”.

Er blijven huizen worden gebouwd

De deelnemers hebben in twee maanden tijd een bedrag van € 162.198 opgehaald. De meest originele sponsoracties werden bedacht. Er werden benefitavonden georganiseerd, obstacle runs, voetbaltoernooien, optredens en natuurlijk werd er veel gedoneerd en geholpen door familieleden, vrienden, kennissen en zakenrelaties. Een geweldige prestatie van de 200 deelnemers.

1100 School en hygiëne pakketten
Veel kinderen worden ziek in Cambodja, niet alleen omdat de huisvesting niet veilig is, maar ook omdat ze simpelweg geen kennis hebben van hygiëne. Daarom hebben de deelnemers van De Stiho Groep elke week een basisschool bezocht. Hier hebben ze kinderen geleerd om handen te wassen en nagels te knippen. Daarnaast kregen ze een hygiëne pakket met zeep, tandpasta en een tandenborstel, maar ook schriftjes, pennen en natuurlijk een lekkere koek. 

15 jaar bouwreizen

Vijftien jaar geleden is De Stiho Groep begonnen met het organiseren van bouwreizen in samenwerking met Habitat for Humanity. Sindsdien is er een intensieve samenwerking met Habitat for Humanity en worden er jaarlijks in teams bouwreizen georganiseerd. De afgelopen 15 jaar is De Stiho Groep actief geweest in 10 landen. Tot nu toe zijn er 1279 deelnemers mee geweest met De Stiho Groep Bouwreizen.

De Stiho Groep

Via verschillende formules (Stiho, Giebels, Baars & Bloemhoff en Bouwmaat) levert De Stiho Groep materialen, gereedschappen, diensten en advies aan bouwers en andere professionele verwerkers van in Nederland.

Habitat for Humanity

Habitat for Humanity ondersteunt mensen bij de bouw van een eigen huis zodat zij zelfstandig een beter bestaan kunnen opbouwen.

Top