T: 030 - 280 82 80 | info@destihogroep.nl

Procesmanager – DSG - Nieuwegein

DSG

Met 975 medewerkers, is DSG de drijvende kracht achter succesvolle groothandels voor professionele bouwers. Met de formules Stiho, Giebels, Baars & Bloemhoff, Bouwmaat, Broeinest en Qoqon bedienen wij verschillende doelgroepen met materialen, gereedschappen, diensten, advies en inspiratie. 

Ambitie

Een belangrijke strategische pijler van DSG is Slimmer Werken. Door het continu versimpelen van onze processen, verspillen onze medewerkers zo min mogelijk tijd aan onnodige zaken en kunnen zij zich richten op toegevoegde waarde activiteiten. Hier worden onze medewerkers gelukkiger van, maar bovenal onze klanten. Dit moet resulteren in een significante verbetering in effectiviteit (verhoging klantwaarde) en efficiency (verlaging kosten), waardoor DSG weer meer kan investeren om toekomstige groei te realiseren.

Het nieuwe procesmanagement is waste reduceren

De opdracht voor het nieuwe procesmanagement is heel specifiek: het reduceren van de waste in alle processen binnen DSG en het realiseren van een borging per proces die voor iedereen hetzelfde is. Dit vergt niet alleen kennis van procesanalyse en procesoptimalisatie, maar ook gedegen inhoudelijke kennis van de primaire processen binnen DSG. De werkwijze van het nieuwe procesmanagement is om klein te beginnen met 1 specialist. Je boekt resultaten samen met de business.

In het eerste jaar ga jij aan de slag met het beoordelen en analyseren van de belangrijkste kernprocessen binnen de business unit Stiho. Vanuit een uitgebreid inwerktraject waarbij je de hele business unit door gaat, doe jij inspiratie op. Je maakt een prioritering van aan te pakken processen met de meeste impact. Quick wins worden direct gerealiseerd en grotere aanpassingen worden middels sprints doorgevoerd samen met de business. Met een overzichtelijke tracking hou je de directie op de hoogte van de gerealiseerde activiteiten en de financiële impact.

Onze droomkandidaat

Je hebt zeker al 5-7 jaar werkervaring in procesanalyse, procesoptimalisatie en het borgen van processen. Je bent een academicus die kennisautoriteit is en een stevige gesprekspartner op business unit manager niveau. Bij ons is het belangrijk dat je een zelfstarter bent, die zelf ziet wat er gedaan moet worden en initiatief neemt. Je begrijpt de business en loopt met gemak door alle lagen van de organisatie heen. Je bent zeker ook in staat om je visie op procesbeheersing over te brengen en hebt de ambitie om continu te verbeteren en de toegevoegde waarde van je eigen activiteiten voor de primaire processen over te brengen. Je krijgt dingen gedaan en bent resultaatgericht. Je bent in staat om plannen om te zetten in concrete kostenbesparingen en deze ook daadwerkelijk te realiseren. Je inspireert, managed verwachtingen en toch heb je ook vernieuwingsdrang en geef je kritische feedback.

Hiervoor ligt je ervaring en kennis in elk geval binnen het navolgende:

  • Aantoonbaar trackrecord in procesmanagement bij sterke voorkeur in retail/FMCG
  • Academische graad in een relevante bedrijfskundige richting
  • Beheerst Lean Six Sigma en Agile projectmanagement
  • Uitstekende communicator.

Als je vragen hebt, kun je die stellen aan Michael van Leeuwen via 0624203377 of via mleeuwen2@dsgdiensten.nl

 

Top