T: 030 - 280 82 80 | info@destihogroep.nl

Intro DSG

Met meer dan 1000 medewerkers, is DSG de drijvende kracht achter succesvolle groothandels voor professionele bouwers. Met de formules Stiho, Giebels, Qoqon, Baars & Bloemhoff en Bouwmaat bedienen wij verschillende doelgroepen met materialen, gereedschappen, diensten, advies en inspiratie.

Kortom een stoer en ook heel Nederlands bedrijf. Meer informatie kun je lezen via https://dsg.eu.

Ambitie
Onze ambitie is digital first te zijn. Dat betekent data gedreven denken, sturen en werken met de ambities om hier ook daadwerkelijk invulling aan te geven en vooruitstrevend te zijn. De vacature is ontstaan door verschuiving van het takenpakket van IT-collega’s, het efficiënter inrichten van onze IT-afdeling, de groei van ons bedrijf en bovenal de wens om sneller en beter de business te voorzien van goed lopende IT-dienstverlening. Bij DSG hebben wij een e-commerce team bestaande uit 9 professionals en een IT-team van 21 professionals die nauw met elkaar samenwerken. Het IT-team wordt aangestuurd door de IT-manager en kent een onderverdeling van Applicatiebeheer, BI, Servicedesk & Systeembeheer & Security.

Onze droom kandidaat
Je hebt natuurlijk leiderschap en blinkt uit in het ondersteunen, uitdagen en begeleiden van je IT Servicedesk & Systeembeheer & Security team op het gebied van dagelijks beheer, vanuit jouw tactisch inzicht. Je motiveert en inspireert om de concrete stappen in verandering te maken, zodat de drie teams als één team op een hoger niveau komen.

 

Concreet
Teambuilding, procesanalyse, verbeter interventies en de komende uitdagingen vastpakken en uitrollen. Denk hierbij aan een nieuwe ITSM-proces (ITIL) implementatie, Cloud migratie en het inregelen van de business continuïteit. Als MT-lid van onze DSG IT serviceafdeling begrijp je dat de dagelijkse IT-impact moet worden vertaald naar strategie en vice versa.

 

Je kerntaken

 • Aansturen, motiveren en inspireren van het IT-team Servicedesk, Systeembeheer en Security en hen stimuleren tot optimale prestaties.

 • HR verantwoordelijk voor Servicedesk, Systeembeheer en Security.

 • Het omzetten, samen met het team, van IT-strategie naar specifieke en haalbare teamdoelen om de IT-dienstverlening op een hoger professioneel niveau te krijgen.

 • Afstemmen van de IT-dienstverlening op de behoeften van de interne klanten en de lopende interne bedrijfsprocessen en hierop gepast reageren met IT-diensten, IT-systemen en aanpassingen daarvan.

 • Plannen, organiseren, coördineren, opvolgen en bijsturen van IT-projecten, inclusief opstellen van projectvoorstellen en projectvoortgang.

 • Bewaken van de activiteitenscope van de toegewezen teams. Prioritering, overzicht houden en stakeholder management.

 • Controleren van de kwaliteit van de geleverde producten of dienstverlening. Navolging voor goed gebruik na oplevering, doorontwikkeling. Kortom: zorgen dat de cirkel weer rond is.

 • Rapporteren over de voortgang, resultaten en knelpunten van de dagelijkse werkzaamheden.

 • Adviseren over de prioriteiten van het IT jaarplan & roadmap.

 

Hoe kan je werk er uit zien
Op maandag start je meestal vanaf kantoor samen met je Servicedesk, Systeembeheer, Security en andere IT-collega’s met het bespreken van elkaars weekend, gevolgd door de stand-up. Na de stand-up begin je op je geplande (project)activiteiten van deze week. Je zoemt in op de team verbeterstappen. Na gezamenlijke lunch, dan wel lopend dan wel met zijn allen aan tafel, ga je in overleg met de verschillende Business Units Managers om laatste kwartaal IT-resultaten te bespreken. Daarna heb je wat tijd om met enkele teamleden bij te praten over lopende zaken, om door te gaan in een afspraak met één van de belangrijkste leveranciers. Je eindigt de dag met een potje tafeltennis met één van de collega’s.

Verder bespreek je de voorgang van IT-projecten met projectleiders en projectteams. Je bewaakt de voortgang afhandelingen tijdens een P1 storing. Je stemt de verbeteringen in IT-landschap af met de architecten. Uiteraard heb je je SLA rapportage besprekingen met de business. Verder stem je af met de nodige leveranciers; vendor management. Tot slot zorg je ervoor dat je de operatie blijft volgen, niet vergetende om vanuit tactisch oogpunt de stip aan de horizon in de gaten te houden.

 

Je kennis en ervaring

 • Aantoonbaar meer jaren trackrecord Teamleider Servicedesk, Systeembeheer & Security

 • Je beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau

 • Kunnen schakelen met de business

 • Ervaring met IT-veranderingsprocessen

 • Ervaring op de as van uitvoeringssucces met tactische betekenis.

 

Tot slot ben je proactief en zet je je in voor het team, de organisatie en jezelf. Je bent analytisch, accuraat en hebt een passie voor Servicedesk, Systeembeheer en Security. Je bent resultaatgericht en je wil graag de interne klant voorzien van nieuwe eigentijdse IT-inzichten met een hoge kwaliteit. Je weet jezelf verder schriftelijk en mondeling in het Nederlands en Engels goed te verwoorden. Je kunt goed samenwerken en weet je plek te vinden in ons ambitieuze familiebedrijf.

 

DSG-aanbod
Je kunt het verschil maken in je eigen professie en dit uitdragen. Wij wisselen thuis werken en op kantoor met elkaar af. Afhankelijk van de situatie zien we elkaar dus op het kantoor in Nieuwegein. Je komt terecht bij een gezellig, ambitieus en gezond familiebedrijf waar je alle ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen. Wij besteden hier gericht aandacht aan in tijd en geld. Samen boeken wij succes, wij zijn winnaar Intershop B2B Shipping award 2019. Elkaar helpen als het even tegen zit en oog hebben voor balans tussen werk en privé. Je hebt naast 25 vakantie dagen ook 12 extra (ADV) dagen. Alle werknemers zijn aandeelhouders, jij dus ook. Ook is je salaris prima in orde, hebben wij een goed fietsenplan, personeelspas voor korting bij al onze vestigingen en kun je meegaan met onze bouwreizen die wij jaarlijks organiseren met Habitat for Humanity.

 

Geïnteresseerd? Dan kun je dit doornemen met Michael van Leeuwen via 0624203377, zowel overdag als in de avond of mail naar mleeuwen2@dsgdiensten.nl

Top