T: 030 - 280 82 80 | info@destihogroep.nl

De Stiho Groep gaat verder als DSG

Sinds 1 januari 2020 gaat De Stiho Groep verder als DSG. Een nieuwe naam dus en daarbij hoort ook een nieuw logo. Wat ooit in 1926 aan de Oudegracht onder de Winkel van Sinkel begon met Gerrit Sijbrand Pelt, is in 2020 uitgegroeid tot een solide, financieel gezond bedrijf met 3 sterke groothandelsformules en 1000 bevlogen medewerkers. Daarmee zijn we binnen Nederland sterk vertegenwoordigd in de bouw.  

Van De Stiho Groep naar DSG 

Voor veel mensen, binnen en buiten onze eigen organisatie, was het nogal verwarrend dat er een groothandel is die Stiho heet en een moederbedrijf dat ‘De Stiho Groep’ heet. Vaak wordt ‘Stiho’ gezegd waar De Stiho Groep bedoeld wordt. Om het groepsgevoel te versterken en de collega’s van alle formules zich nóg meer thuis te laten voelen, hebben we besloten om door te gaan onder de nieuwe naam DSG.  

Het logo 

De 3 letters en kleuren symboliseren de businessunits die DSG sterk maken. Elke letter bestaat uit drie lijnen die samen de letter vormen en symbool staan voor verbinding. Verbondenheid tussen formules, met onze klanten, onze medewerkers en onze omgeving. Het logo heeft bewust een open en transparant karakter, passend bij de cultuur waar we zo trots op zijn. Met dit nieuwe logo maken we duidelijk dat er achter onze formules een groot en ondernemend familiebedrijf staat waar je trots op mag zijn. De communicatie met onze klanten zal altijd worden gedaan vanuit de formules, maar aan de arbeidsmarkt laten we met het nieuwe logo zien dat er méér is dan de formule of de vestiging waar je komt te werken.  

Huisstijl  

Met het logo krijgt ook de huisstijl een nieuwe jas. De vernieuwde DSG huisstijl is gebaseerd op de kleuren uit het logo. Deze vullen we aan met zes symbolen voor een onderscheidende en herkenbare uitstraling naar de buitenwereld. Daarvan staan er vier voor onze kernwaarden: betrokken, gedreven, verantwoordelijk, onafhankelijk. Het vijfde symbool, hart, staat voor de ambitie van DSG, betekenisvol zijn. Niet alleen nu maar ook in de toekomst voor medewerkers, klanten en omgeving. Dat symboliseren we middels het zesde en laatste symbool, door te ondernemen met oog voor morgen. Want samen bouwen we aan beter!  

Top