DSG brengt focus aan in portefeuille en concentreert activiteiten

DSG is een zelfstandig familiebedrijf met een unieke positie in de bouwgroothandel. Met onze formules en zo’n duizend collega’s leveren we aan bouwend Nederland. We onderscheiden ons in duurzaam en digitaal ondernemen.

De afgelopen periode hebben we te maken met veranderende marktomstandigheden, dalende volumes en sterk gestegen kosten. Daarom nemen we doelgerichte maatregelen in onze bedrijfsvoering om onze toekomstige positie te versterken.

Afbouw activiteiten Qoqon

Qoqon is drie jaar geleden opgericht om de ontwikkelende aannemer te ontzorgen in het aanbieden van keukens, sanitair en woonklaar. Daarin hebben we te maken met veranderende marktomstandigheden in de bouw, het stagneren van vergunningen en dalende verkoop van nieuwbouwprojecten. Daarom worden de activiteiten van Qoqon afgebouwd. De studio’s in Poeldijk, Amersfoort en Ermelo worden gesloten. De overgebleven activiteiten worden geconcentreerd in Nijmegen, tot deze kunnen worden overgedragen aan een nieuwe eigenaar. De komende periode gaan we hiernaar op zoek.

Activiteiten van DC Ermelo worden verplaatst naar Utrecht

In 2019 zijn de vestigingen van Bouwcenter Filippo overgenomen door DSG, waaronder het distributiecentrum in Ermelo. Dit distributiecentrum levert aan klanten van Stiho op en rondom de Veluwe. Deze functie wordt overgenomen door het distributiecentrum van DSG in Utrecht. Door activiteiten en medewerkers te concentreren kunnen we concurrerend blijven bezorgen voor de klanten van Stiho. Er zijn verschillende regelingen die moeten zorgen voor een soepele overgang naar Utrecht voor de betrokken medewerkers. Klanten en leveranciers mogen van ons de samenwerking en dienstverlening verwachten die ze van ons gewend zijn.

We vinden het als familiebedrijf belangrijk om oog te hebben voor de collega’s waarvan we afscheid moeten nemen en de medewerkers waarvoor het werk wordt verplaatst. Daarom is de afgelopen periode met de ondernemingsraad gewerkt aan een sociaal plan en regelingen.

DSG blijft samen bouwen aan beter

De marktomstandigheden in de bouw vragen om gerichte maatregelen en keuzes, om de unieke positie van DSG in de branche te behouden en te versterken. Daarom blijven we als DSG met onze formules Stiho, Baars & Bloemhoff en Bouwmaat investeren in digitalisering, duurzaamheid en groei door verbetering van ons aanbod en acquisities. Met onze medewerkers, klanten en leveranciers leveren we een belangrijke bijdrage aan de bouwopgave van Nederland. Samen bouwen aan beter.

Vorige
Vorige

DSG berekent CO2-footprint over het jaar 2022 

Volgende
Volgende

Lisa Meijer coördineert onze projecten in duurzaamheid